Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@19:27:56 GMT

بیم و امیدهای گلدهی زودهنگام درختان بادام سامان

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۷۸۴۰

بیم و امیدهای گلدهی زودهنگام درختان بادام سامان

برخی از مردم شهرستان کوهرنگ دلیل شکوفه دادن زودهنگام درختان بادام را به علت وجود هوای گرم روزهای پایانی سال در چهارمحال و بختیاری می‌دانند.

برخی از باغداران عنوان می‌کنند که از گلدهی زودهنگام درختان بادام بیم دارند چرا که تجربه سال‌های گذشته باعث سرمازدگی درختان و محصولات آن شده است اما برخی از گردشگران نیز آن را از جلوه‌های فرارسیدن بهار در این منطقه می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد یکی از باغداران غیر بومی شهرستان سامان به ایرنا گفت: سال گذشته به دلیل سرمای بهاری،بخش عمده‌ای از باغات بادام دچار سرمازدگی شد و بخشی از سردرختی‌ها در نیمه اول فروردین به زمین ریخت.

یکی دیگر از باغداران بومی شهرستان سامان در گفت وگویی که چندی پیش با ایرنا داشت، گفت: بیم آن دارد که حضور گردشگران در باغات برای عکس گرفتن با شکوفه زودهنگام بادامستان‌ها، به درختان آسیب بزند. 

گلدهی زودهنگام بادامها در زمستان به دلیل گرمای هوا

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری می‌گوید: با گرم شدن هوا برخی از درختان بادام به‌ ویژه در پایین‌دست و مجاور رودخانه زاینده‌رود شهرستان سامان در حال گلدهی و باز شدن است اما گل‌های باغ‌های بادام بالادست این شهرستان هنوز باز نشده است.
ابراهیم شیرانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: باغات بادام شهرستان سامان و برخی نقاط دیگر استان در سال‌های قبل نیز به‌علت گرمای هوا در زمستان، گلدهی زودهنگام درختان و پس از آن یک دوره سرما، دچار سرمازدگی و خسارت شد.
وی با اشاره به وجود ۱۷ هزار و ۲۵۰ هکتار باغ بادام در چهارمحال و بختیاری افزود: از این سطح حدود ۱۰ هزار هکتار در شهرستان سامان قرار دارد.
شیرانی تصریح کرد: رقم‌های دیرگل بادام مانند رقم دیرگل شاهرود ۲۰ روز دیرتر نسبت به سایر ارقام گلدهی می‌کند اما به‌علت نداشتن بازارپسندی و ارزش اقتصادی، محصول آن با استقبال باغداران مواجه نیست.
وی یادآور شد: با توجه به گرم شدن هوا در زمستان و سرمازدگی‌ها، کشاورزان سامان در حال تبدیل رقم‌های سفید و تلخ به مامایی و دیرگل شاهرود هستند.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: کاشت درختانی با ارقام دیرگل‌تر مانند هلو، آلو و آلبالو به‌جای درختان زودگل در دستورکار باغداران قرار گیرد.
شیرانی گفت: در صورت سرد شدن هوا در روزهای آینده، امکان تاخیر در باز شدن شکوفه‌های درختان چهارمحال و بختیاری به‌ویژه در شهرستان سامان وجود دارد.

شکوفایی زود هنگام و خطر سرمازدگی بادامستان‌ها

یک کارشناس زراعت و اصلاح نباتات چهارمحال و بختیاری نیز در این رابطه گفت: سرمازدگی درختان بادام یکی از مشکلات اساسی باغداران این استان به‌شمار می‌رود.


نوید حبیبی قهفرخی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: هر ساله در بسیاری از نقاط استان به‌ ویژه شهرستان سامان، درختان بادام با خطر سرمازدگی مواجه می‌شوند.
وی سرمازدگی‌ها را از نظر زمان وقوع سرما شامل انواع سرمازدگی دیررس بهاره و زودرس پاییزه دانست و افزود: با توجه توانایی تحمل بیشتر ارقام درختان بادام کشت شده در منطقه تا منفی ۲۵ درجه سانتی‌گراد، در این حالت درختان در خواب فیزیولوژیکی به‌سر می‌برند و به‌ندرت خطر سرمازدگی وجود دارد.
حبیبی تصریح کرد: این در حالی است که احتمال وقوع سرمازدگی دیررس بهاره به‌ویژه در مناطق سردسیری بسیار بالاتر است.
وی یادآور شد: بنابراین سرمازدگی محصولات کشاورزی که به اختصار سرمازدگی بهاره نامیده می‌شود، برای درختان بادام در چهارمحال و بختیاری و شهرستان سامان محتمل‌تر خواهد بود.
این کارشناس زراعت و اصلاح نباتات چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این سرمازدگی در بیشتر سال‌ها در یک منطقه حتی بیش از یک مرتبه تکرار شده و خسارت‌های فراوانی به کشاورزان وارد کرده است.
حبیبی گفت: به‌طور کلی درختان مثمر در  مرحله تشکیل میوه از حساسیت بیشتری نسبت به سرمازدگی برخوردارند و به‌همین علت کشاورزان همواره اقداماتی مانند استفاده از بخاری‌های باغی، محلول‌پاشی با مواد خاص، ایجاد بادشکن در اطراف باغ‌ها، ایجاد دود برای کاهش تشعشع و آبیاری باغات به‌منظور جلوگیری از سرمازدگی انجام می‌دهند.

وضعیت بیمه کشاورزی در استان چگونه است؟

معاون خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به پایان یافتن بیمه‌پذیری اراضی باغی و زراعی استان، گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون ۱۲۵ هزار هکتار از باغات و اراضی کشاورزی استان زیرپوشش بیمه قرار گرفت.

حمید رحیمی افزود: بیمه‌پذیری محصولات زراعی پاییزه و باغات از اول مهرماه سال زراعی جاری آغاز شد و ۱۵ بهمن‌ماه به پایان رسید و در این مدت ۴۱ هزار و ۵۰۰ نفر از فعالان بخش زراعی استان ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را زیرپوشش بیمه کشاورزی قرار دادند.

به گفته وی، در این مدت ۲۸ هزار و ۹۰۰ نفر از باغداران استان نیز بیش از ۱۵ هزار هکتار از باغات استان زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار دادند.

وی با بیان اینکه امسال علاوه بر بیمه محصولات باغی، تنه درختان نیز زیرپوشش بیمه قرار گرفت، اظهار داشت: در این مدت ۲ هزار و ۳۰۰ نفر از باغداران استان بیش از یک‌هزار و ۲۴۵ هکتار از تنه درختان اراضی باغی خود را در برابر عوامل قهری و طبیعی زیرپوشش بیمه کردند، که در زمان بروز حوادث و عوامل غیرمترقبه و حوادث طبیعی از قبیل سرمازدگی، گرمازدگی، طوفان، سیل از مزایای بیمه کشاورزی بهره‌مند شوند.

رحیمی گفت: هم‌اکنون محصول و تنه درختان میوه بادام آبی، بادام دیم، انگور، سیب، گردو، انار، گیلاس و آلبالو، هلو و شلیل، زردآلو و آلوچه، گل محمدی و شفتالو در برابر خطرات طبیعی و آب و هوایی از جمله سیل، تگرگ، سرمازدگی،صاعقه زیر پوشش بیمه قرار دارند.

وی گفت: در سال زراعی گذشته بیش از ۱۵ هزار هکتار از باغات، ۲۰۸ هزار هکتار از محصولات زراعی و ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع استان که دارای طرح مصوب واگذار شده زیرپوشش بیمه کشاورزی قرار داشتند.

به گزارش ایرنا، گلدهی درختان بادام سامان ۱۵ روز زودتر از بهار، خطر سرمازدگی و خسارت‌های اقتصادی تولیدات باغی در این شهرستان را افزایش داده است.
سامان در ۱۶ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

برچسب‌ها چهارمحال وبختیاری کشاورزی سامان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چهارمحال وبختیاری کشاورزی سامان چهارمحال وبختیاری کشاورزی سامان چهارمحال و بختیاری زودهنگام درختان گلدهی زودهنگام شهرستان سامان هزار هکتار زیرپوشش بیمه خطر سرمازدگی درختان بادام بیمه کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۷۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر

به گزارش خبرگزاری مهر، «طراحی و ساخت زیست حسگر الکتروشیمیایی جهت تشخیص زودهنگام میکروRNAهای دخیل در سرطان سینه در بستر میکروفلوئیدیک» عنوان رساله دکتری جلیل پرچکانی چوزکی است که با راهنمایی حسین نادری‌منش به انجام رسانده است.

پرچکانی چوزکی با مدرک دکتری بیوفیزیک از دانشگاه تربیت مدرس درباره این طرح توضیح داد: سرطان یکی از موضوعات حساس و مورد توجه است که یافتن راهی برای پیشگیری و تشخیص زود هنگام آن، همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است. تشخیص دیرهنگام این بیماری، می‌تواند باعث گسترده شدن آن و آلوده کردن بافت‌های دیگر از طریق پدیده متاستاز شود که این موضوع از طریق خون یا لنف صورت می‌گیرد. متأسفانه هنگامی که متاستاز رخ دهد، درمان بسیار مشکل شده و در اصطلاح به آن سرطان بدخیم گفته می‌شود.

وی افزود: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت سرطان سینه به همراه سرطان ریه شایع‌ترین سرطان‌ها بین افراد هستند و سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در زنان ایرانی نیز محسوب می‌شود.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: نکته مهم این است که سرطان سینه هم در زنان و هم در مردان دیده می‌شود، اما شیوع آن در زنان بسیار بیشتر از مردان است. به طوری که از هر ۸ زن ۱ نفر در طول عمرش به سرطان سینه مبتلا می‌شود اما مردان تنها ۱ درصد کل موارد سرطان سینه را تشکیل می‌دهد.

وی تأکید کرد: متأسفانه هیچ نشانگر سرمی معتبر برای پیش‌آگاهی اولیه وجود ندارد که حساس و به‌اندازۀ کافی خاص باشد تا به‌طور معمول مورد استفاده قرار گیرد اما در این زمینه، میکروRNA به‌عنوان نشانگر پیش‌آگاهی اولیه در بیماری سرطان در جامعه علمی، مورد توجه قرار گرفته است.

پرچکانی چوزکی خاطرنشان کرد: در این تحقیق به دنبال طراحی و ساخت بیوسنسور الکتروشیمیایی جهت تشخیص زودهنگام میکروRNAهای دخیل در سرطان سینه در بستر میکروفلوئیدیک بودیم چرا که به کمک این سنسور می‌توان سرطان سینه را در مراحل ابتدایی و با سرعت بالا تشخیص داد.

کد خبر 6089491 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر زیبای دژکرد
  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • گذر زمان بر پل زمانخان سامان
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود